Basislastenboek

Elk lastenboek wordt individueel opgesteld en naargelang de specifieke wensen en voorkeuren van de bouwheer samengesteld.
Als basis wordt vertrokken van een aantal materialen en werkwijzen die door de jaren heen hun degelijkheid bewezen hebben.

Ruwbouw

Een verharding van de werf in zuivere ballast (geen puin!) is inbegrepen en wordt voor de toekomstige garage of carport uitgevoerd zodat deze werfoprit nadien dienst kan doen als (verharding)- oprit naar de woning.

Wachtbuizen voor de aansluitingen van de nutsvoorzieningen vanaf de straat tot in de woning en een vijfdelige aansluitbocht zijn voorzien. Extra graafkosten door de distributiemaatschappijen worden zo vermeden.

Een volledig rioleringssysteem inclusief septische put, regenwaterciterne, infiltratievoorziening, toezichtsputten etc... is inbegrepen.
Vooraleer het lastenboek wordt opgesteld, wordt bij de lokale overheid geïnformeerd over de te plaatsen putten en de te voorziene zaken.

De woning wordt gebouwd dmv. een kruipruimte.

Dit biedt ten opzichte van een betonplaat op volle grond volgende voordelen:

De vloerplaten van de woning worden opgebouwd uit welfsels met een hoog draagvermogen welke volledig dichtgegoten worden met beton en/of breedvloerplaten met een door een ingenieursbureau berekende wapening. Door de extra bijkomende plaatsing van gewapende betonnen druklagen worden zettingen maximaal geminimaliseerd.

Alle binnenmuren van de woning worden opgetrokken in isolerende snelbouwsteen type Terca Porotherm. De eerste laag metselwerk wordt steeds voorzien in een hoog- isolerende blok teneinde koude- overdracht vanuit de ondergrondse constructie uit te sluiten.

Een zeer uitgebreid gamma gevelstenen van Vandersanden is voorzien. Eventueel gewenste gevelstenen van een andere fabrikant worden als variant opgegeven.
Het voegwerk wordt uitgevoerd in een kleur naar keuze zonder meerprijs.

De woning wordt rondom geïsoleerd: vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie.
Als muurisolatie worden harde platen van het type Recticel Eurowall PUR of Unilin Utherm PIR tegen de binnenmuren geplaatst. Deze plaatsing gebeurt dmv. een tand- en groefsysteem waardoor koudebruggen en kieren vermeden worden.
Beide platen zijn watervast, ongevoelig voor schimmels, hebben een hoge drukweerstand en zijn quasi onvervormbaar waardoor ze hun isolatiewaarde blijven behouden door de jaren heen.

De buitentabletten, deksteen van de schouw en eventuele voordeuromlijstingen worden uitgevoerd in massieve arduin.

Muurwapening “Murfor” en vochtisolatie “Diba” worden veelvuldig ingewerkt om een kwalitatieve sterke en vochtvrije muurconstructie te realiseren.

De nivellering van het terrein is inbegrepen en gebeurt op het einde van de bouwwerken.

Dak

Een ter plaatse getimmerde dakconstructie in eerste keus timmerhout gedrenkt ter bescherming tegen schimmels en insecten , geen prefabspanten, wordt voorzien.

De goten en afvoeren zijn vervaardigd in dikwandige zink of koper. De bevestiging gebeurt met stalen gegalvaniseerde beugels.

Dakpannen van de Royale 600 serie van Eternit met een speciale beschermingslaag tegen mos, 30 jaar garantie of het Koramic- gamma.

Buitenschrijnwerk

PVC- of Aluminium- buitenschrijnwerk in kwalitatieve meerkamerprofielen Kömmerling of Blyweert / ALUK Triton 81mm HI, houten ramen in eerste keus meranti (of een gewenste variante houtsoort).

Beglazing voorzien in super-isolerend glas met een K-waarde van 1,0  W/m²K.

Dubbelwandige geïsoleerde en geautomatiseerde sectionaalpoort.

Bezetting

De bezettingswerken gebeuren met een traditionele muurbepleistering. De eventuele schuine dakgedeelten en plafonds onder dak worden met pleisterplaten of een metaaldraadwapening type Stucanet bekleed waarop vervolgens de pleisterbezetting wordt aangebracht. Op deze manier wordt een homogene afwerking bekomen.

Elektrische Installatie

Een uitgebreide elektrische installatie met Niko - materialen is standaard voorzien. 12 stopcontacten in de living, 12 stopcontacten in de keuken, minimum 5 stopcontacten per slaapkamer, enz... zorgen ervoor dat er geen extra kosten ontstaan bij de bespreking van de plaatsing van de stopcontacten, lichtpunten etc...

Sanitaire installatie

De sanitaire installatie is voorzien van kwaliteitsvolle merkapparaten geleverd door groothandel Van Marcke.

Een badkamermeubel met ingebouwde lavabo('s), keramisch sluitende mengkranen, hangtoilet Ideal Standard, ingebouwde jachtbak Geberit, Ghröhe doucheset, thermostatische mengkraan, acrylbad en douchebad, uitgietbak in berging of garage, allemaal merkprodukten van deze sanitairspecialist, uw garantie op kwaliteit en naservice.

Verwarmingsinstallatie

Uiterst zuinige modulerende en condenserende verwarmingsketels worden voorzien. Door een aangepast vermogen naargelang de vraag en de recuperatie van warmte uit de uitgestoten gassen wordt een maximaal rendement bereikt.
Ter bevordering van een energiezuinige installatie worden de installaties steeds voorzien van een buitenvoeler en gebeurt de aansturing met digitaal programmeerbare klokthermostaten met verschillende dag- en weekprogramma’s.

In combinatie met uitermate energievriendelijke regelingen en circulatiepomp(en) wordt in overleg met de bouwheer gekozen voor vloerverwarming, verwarming met radiatoren en/of eventueel alternatieve energiebronnen zoals warmtepompen, zonneboilers, etc…

Chape- en Tegelwerken

Een naadloze gespoten PUR- vloerisolatie met een minimumdikte van 12cm gecombineerd met een gewapende afwerkingschape van minimum 7cm (9cm op verdieping en eventuele dakverdieping) wordt voorzien als afwerkings- vloeropbouw. Een randisolatie wordt geplaatst in alle ruimtes.

Een tegelvloer is voorzien in alle ruimtes van de woning uitgezonderd slaapkamers en overloop.
In de badkamer(s) zijn wandtegels voorzien.
De venstertabletten worden voorzien in marmer, keuze uit een 10-tal marmersoorten.

Binnenschrijnwerk

De trappen worden vervaardigd uit eerste keus beuk.
Een ruime keuze uit verschillende modellen balustrade voor trap, overloop en gang is voorzien.
Trappen in verschillende materialen en/of afwerkingen worden als variant opgegeven.
De binnendeuren zijn voorzien aan een budget van €436/deur wat bijgevolg een ruime keuze in functie van de gewenste stijl betekent.

Ventilatiesysteem

In overleg met de bouwheer wordt gekozen voor het meest geschikte ventilatiesysteem naargelang de woning en de wensen van de bouwheer.
Alternatieve systemen worden als variant opgegeven zodat alle voor- en nadelen zorgvuldig kunnen afgewogen worden.

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Een kwalitatieve fotovoltaïsche installatie met een vermogen aangepast naargelang de specifieke vereisten wordt voorzien.
De panelen zijn van Zweeds- Noorse makelij en hebben na 25 jaar nog steeds een vermogensgarantie van minimum 80 %.
De installatie is uitgerust met een Duits geproduceerde digitale omvormer.

Blowerdoortest

Door middel van een  blowerdoortest wordt op het einde der werken de luchtdichtheid van de woning gemeten.
Aan de hand van deze metingen wordt een certificaat afgeleverd dat als stavingsstuk dient bij de berekening van het E- peil van de woning.

Keuken

Indien de bouwheer een keuken wenst conform de overige voorzieningen in het lastenboek dan zorgen wij samen met onze keukenpartner Van Lommel voor een kwaliteitsvolle, budgetrespecterende keuken.